Luriga trean

Oj! Vad länge sen det var jag skrev här. Snart en månad sen, tiden går fort… 😅

På sista tiden har jag varit väldigt trött och orkeslös, tror att slutspurten av graviditeten gjorde sig hörd. 🤰🏼

Vi hade bf den 9 maj. Men eftersom både Jaxson & Wiggo var tidiga trodde jag verkligen att denna graviditeten också skulle avslutas innan bf datumet. Jag har läst mycket att bebis nr 3 ”luras” en hel del. Och det kan jag definitivt hålla med om!
Väldigt, väldigt tidigt gjorde sig foglossningen hörd. Redan i v.9 (!!!) började jag få ont i ryggen och tänkte för mig själv ”undra vart detta ska sluta om jag redan har så ont?”. Men som tur var gick det mesta av foglossningen bort efter att jag slutade jobbet.
Sammandragningar från aldrig förr visade sig denna graviditet – flera gånger på jobbet så att jag fick pausa arbetet för att andas lite extra.
8 ultraljud har vi varit på. Några för vanlig rutin och en del för extra kontroller med tanke på att jag gjort kejsarsnitt en gång & haft svår havandeskapsförgiftning.
Fostervatten läckage i v.32 (!!) och här tänkte jag att ”Ja, en maj bebis – det lär det ju inte bli iaf.”.
Förvärkar i flera veckors tid och ganska kraftiga sådana emellanåt.

Hela april går, och maj kommer. Man räknar dagarna. Bf närmar sig. Tankarna och lyckan när man säger till barnen att ”snart kommer lillasyster!”, men inget händer. Värkarna har avtagit och inte ett endaste tecken på att förlossningen ens är nära. Alla spår var som bortblåsta.
Bf dagen passerar och jag blir mer och mer frustrerad. Längtan är enorm och kroppen är trött på att vara gravid.

Så vad händer tre dagar efter bf? Jo… Slemproppen igår. Yes, ett litet tecken på att någonting sker. 👍🏼 Men även här har man ju hört att när väl slemproppen går kan det ta flera dagar, ibland veckor innan förlossningen drar igång. Jag tänkte inte mer på det utan var mer glad att något hänt. 😅
Men, redan samma kväll går vattnet. 21:30 – och adrenalinet börjar sättas in. Äntligen händer det! Kanske… Luriga trean ni vet…

Ringer mamma och berättar vad som hänt eftersom vi behöver barnvakt när det väl drar igång, om det drar igång? Luriga trean…
Vi bestämmer att dom ska komma till morgonen om inget sker under natten, eftersom en kontroll behöver göras på förlossningen.

Dock gick allt mycket, mycket fortare än vad jag hade trott. 22:21 kom första värken och dom blev tajtare & tajtare.
Ringer mamma – ni får nog köra nu för nu har jag två värkar på 15 minuter. Det känns som att det går undan!

Mamma & pappa kommer, jag hade bäddat i soffan till dom. Tiden går. David hade jag skickat i säng tidigare så att han skulle samla energi för vad som komma skall.😅 Själv kunde jag varken sova eller koppla av. Jag bara klockade värkarna hela tiden. Tillslut fick jag panik då jag märkte att värkarna kom väldigt mycket tajtare än vad jag kanske hade trott att dom skulle göra.
Jag väcker David och säger Vi måste åka nu!
Paniken är totalt då det kändes som att allt bara gick i rasande fart. Skulle vi hinna in?
I bilen kände jag nästan att jag behövde ”trycka på” för att underlätta värkarbetet.

Hur som haver – vi kommer fram. Ringer upp till förlossningen, de låser upp entrén där nere. Hissen (Tack & lov) var snabb! Vi ringer på förlossningsklockan och Tack! För att ni tog så god tid på er att öppna dörren för oss !! Herregud. När man har ont vill man bara att alla ska ha snabbt tempo och förstå att man behöver komma in. 😂

In kom vi 02:06 och sen gick det fort. De frågade vad jag ville ha för smärtlindring och jag berättade att jag bara ville ha lustgasens mask för att enklare kunna andas men utan styrka för det får mig bara att må dåligt.
02:37 kom första krystvärken och 02:56 var det klart.

Vår vackra underbara dotter Juvelia var äntligen här! 💎

Jag & Juvelia fick efter några timmar ett rum på BB medan David fick åka hem.
Läkarbesök vid 09 och därefter godkänt att åka hem.

Vilken lycka för barnen att få se sin lillasyster. All denna kärlek som dom ger henne. Så oslagbart. ❤

Nehe, det får räcka för ikväll. Nu ska jag bebis mysa med min dotter ❤💎👶🏼

Hej så länge 🖐🏼

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *